Friluftskartan™ Pro v2

Frågor, problem och annat rörande GPSn

Moderator: Mikael

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4152
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Mikael » 29 januari 2010, 12:02

Har nu testat Frilufts V2 och den fungerar perfekt tillsammans med Skoterledskartan.

Kika på skärmdumparna, GPSMAP278 resp. GPSMAP620.
Screen_GPSMAP278.jpg
GPSMAP278
Screen_GPSMAP278.jpg (125.58 KiB) Visad 2754 gånger

Screen_GPSMAP620.jpg
GPSMAP620
Screen_GPSMAP620.jpg (323.98 KiB) Visad 2754 gånger
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 24 november 2012, 20:01

Läste längre upp i tråden att man kan lägga in Pro v2 på annan dator. Jag har köpt ny dator men lyckas inte. Upplåsningskoden förbrukad får jag veta. Någon som vet hur jag ska göra?
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4152
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Mikael » 27 november 2012, 09:43

Du skall inte begära ut ny kod, använd samma kod som du använde till förra datorn. Du ser din gamla kod när du loggat in på http://friluftskartanpro.garmin.se/

Koden är unik för just din GPS och karta. Vilken dator den används i saknar betydelse.
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 29 november 2012, 18:19

Tack för svaret men det står att den låser upp kartan men den syns inte. Får nöja mig med att han kartan i gamla datorn
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4152
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Sv: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Mikael » 30 november 2012, 07:06

Får du information om att Frilufts är låst då då startar Mapsource/Basecamp på nya datorn?

Skickat från min SGS3 via Tapatalk 2
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 30 november 2012, 14:27

Ja, det stämmer. Försökt otaliga gånger med samma resultat
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4152
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Mikael » 2 december 2012, 14:32

På första fliken, står Frilufts som låst?
På fliken "Lås upp regioner", finns Frilufts med där?
Om inte, vad händer om du klickar Lägg till och skriver in koden?

Har du några rader med "Kartprodukten är ej registrerad" eller liknande på den fliken?
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 3 december 2012, 05:09

När jag startar programmet kommer det upp en ruta där det står att programmet är låst och då får jag frågan om jag vill låsa upp det eller hoppa över. När jag klickar lås upp skickas jag till Garmins hemsida där jag har att välja på att låsa upp eller hämta redan upplåst. Produkten är registrerad som Montana och första nummret läggs till automatiskt.
När jag fyllt i resterande och klickat ok kommer det upp en grön textrad att allt är klart men när jag senare startar programmet är jag tillbaka på ruta ett. Provat att avinstallerat friluftskartan och börjat om men det hjälper inte. Tröttnade till slut och beställde Pro V3. Garmin kanske har rätt i att det bara kan installeras på en dator eftersom jag läste någonstans att det skrevs något till dvd skivan vid installationen
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4152
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Mikael » 3 december 2012, 08:15

Kör du med Internet Explorer (dvs x86, inte x64) eller använder du annan webläsare som primär webläsare?
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 3 december 2012, 20:52

IE 9 använde jag vid tillfället
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4152
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Mikael » 3 december 2012, 20:58

Hmm, ok.
Ser du koden för Frilufts på fliken "Lås upp regioner" när du klickar "Lås upp kartor"?
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 3 december 2012, 21:16

Minns inte och nu har jag avinstallerat programmet igen. Nya V3 är på väg från cyberphoto så jag borde ha det imorgon. Tänkte dra en kopia på dvd;n innan jag installerar.
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4152
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Mikael » 4 december 2012, 08:14

Ok...
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 4 december 2012, 16:46

Idag hämtade jag nya kartan men exakt samma sak hände. Har nu varit i kontakt med Garmin och de såg att jag låst upp kartan idag men något gör att inte upplåsningen fungerar på datorn varför de ska skicka info om hur jag manuellt låser upp kartan på datorn. Tydligen hade jag kunnat installera v2 på min nya dator.
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t

Yamma666
Medelmåtta
Medelmåtta
Inlägg: 41
Blev medlem: 16 januari 2012, 19:40
Ort: Sthlm/Hede

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Inläggav Yamma666 » 4 december 2012, 19:22

Jag följde deras instruktioner och det enda som hände var att det stod Oautentiserad vid regioner. Nytt mejl skickat men de har ju stängt för idag. Provade på skoj MapSource och där finns min V3. Väntar med att skicka över kartan därifrån till min Montana tills jag fått nya besked från Garmin
Yamaha RS Venture TF EPS -12
Montana 650t


Återgå till "GPS frågor"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst

cron