Sida 3 av 3

Sv: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 4 december 2012, 23:31
av Mikael
Hmm, det kan ha något att göra med UAC i Windows 7.
Någon klocka ringer iallafall.
Testa att starta Mapsource som admin, dvs högerklicka och välj Kör som administratör.
Hämta sedan upplåsningskoden som vanligt.

Någon skillnad?

Man kan med fördel stänga av UAC, jag har då bara upplevt nackdelar med den.

Skickat från min SGS3 via Tapatalk 2

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 5 december 2012, 05:15
av Yamma666
Vad jag menade var att kartan fungerar i MapSource så där måste den väl vara upplåst. Upptäckte att BaseCamp på nya skivan var 3.2.2
Uppdaterade till 4.0.5 men det gjorde ingen skillnad. Svagt av Garmin att skicka med en så gammal BaseCamp

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 5 december 2012, 09:28
av Mikael
Aha, hmm. Jag vet att någon har haft det problemet, men jag kommer inte ihåg lösningen....

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 5 december 2012, 15:07
av Mikael
Du skrev att du använder IE9. Kör du med 32 eller 64bits versionen?

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 5 december 2012, 19:19
av Yamma666
Det är 64 bitars. Fick svar från Garmin idag att jag skulle slå av Norton. Om det inte hjälper kan de bara hjälpa mig ifall jag lämnar mitt lösenord till Mygarmin vilket jag inte är så pigg på. Har stängt ner Norton nu för ett nytt försök och det enda som händer är att jag får en snurrande cirkel som att något pågår inne på unlock maps sidan

Sv: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 5 december 2012, 21:24
av Mikael
Ändra så att ie9 kör med 32bitar som standard. Avinstallera garmin communicator och installera den pånytt i 32bitar IE9.
lås upp kartan pånytt.
Det kan hjälpa...

Skickat från min SGS3 via Tapatalk 2

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 6 december 2012, 17:35
av Yamma666
Tack för allt hjälp men det har löst sig. Någon annan på Garmin skickade en gma fil som jag importerade i lås upp regioner

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 7 december 2012, 08:42
av Mikael
Månne varför du inte fick GMA-filen från Communicatorn. Det är något med Garmin Communicator som installerar sig i IE.
Hann du testa med IE 32bitars?, dvs avinstallera Communicator osv och installera den pånytt med att använda IE 32bitars som standard?

Annars så kommer du få samma problem om du skaffar annan karta.

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 7 december 2012, 12:34
av Yamma666
Nej, jag testade aldrig. Minns inte om jag skrev att jag gick in under startknappen till garmin och valde unlockwizard. Där fick jag ett felmeddelande som jag skickade till Garmin.com
Fick svar igår som var väldigt långt och med alla strängar i registret som skulle raderas. Nu när allt fungerar behöver jag inte göra det men svaret började såhär.

The CPP or HPP error in MapSource/Garmin Applications typically
indicates a corruption in the installation. To correct the following
errors, uninstall MapSource/Garmin Applications and remove all registry
keys.

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 16 mars 2014, 16:48
av Kenneth
Har samma problem med att friluftskartan pro v3 inte vill låsa upp sej i Mapsource på min dator, jag har låst upp den en gång med min Montana 600 ansluten o Mapsource igång. I Montanan går den perfekt men i pc:n står det låst o jag har provat allt ovanstående men inte kontaktat Garmin, vad göra?

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 16 mars 2014, 16:52
av Kenneth
oj, missade någon sida, har inte gjort allt ovanstående, måste man göra de? verkar krångligt....

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 17 mars 2014, 10:12
av Mikael
Garmin har haft lite problem med upplåsningshanteraren och sin upplåsning av Frilufts.
Har man problem med att låsa upp sin Frilufts bör man kontakta Garmin Support.

I vissa fall så har det hjälpt om man startat Mapsource/Basecamp genom att högerklicka på ikonen och sedan "Kör som administratör" och sedan låst upp kartan.

Andra har startat Internet Explorer som Administratör och sedan surfat in på upplåsningssidan hos Garmin och lyckats låsa upp sin Frilufts.

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 9 januari 2015, 20:21
av micke_vb
Inte samma sak men varje gång jag startar Montanan så måste jag acceptera att den inte kan låsa upp kartan innan den går vidare, märker iofs inget fel när det väl startat men lite irriterande är det ju.. Tips?

Re: Friluftskartan™ Pro v2

Postat: 13 januari 2015, 11:37
av Mikael
Du har någon kartfil i Montanan som saknar upplåsingskod.
GPSen informeraer om det och går vidare. Kartan som är låst syns inte i några menyer alls så det är lite lurigt att veta vilken kartfil det gäller.

De ligger antingen i GARMIN-mappen på internminnet eller i GARMIN-mappen på SDkortet.
Om du har SDkort, ta ur det, blir det samma sak?
Samma, då är den på internminne, om problemet slutar ligger den på SDkortet.

Kan vara en GMAPSUPP.IMG-fil som spökar. Testa att byta namn på den till GMAPSUPP.test och se om felet kvarstår.
OBS! Du måste byta namn på det som finns efter punkten i filnamnet, dvs du måste ställa in datorn så den visar filnamnstillägg.
Eller enklast (men tar mer tid) så kopierar du filen till datorn och tar bort den från GPSen.

Testa starta, kvarstår felet? Om inte, saknas någon karta?
Kan finnas andra .IMG-filer, som ex. Friluftskartan PRO.IMG osv.
När du hittat rätt fil så kopierar du tillbaka alla andra som du tagit bort.

Endel bör du inte ta bort för då kan det hända tråkiga saker. Har tyvärr inte Montanan här så jag kan kolla.
Tror de heter gmapbmap.img, gmaptz.img ta inte bort dem.