Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Frågor, problem och annat rörande GPSn

Moderator: Mikael

J.creutzer
Expert
Expert
Inlägg: 99
Blev medlem: 29 januari 2010, 12:37
Ort: Säter, Dalarna, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav J.creutzer » 8 september 2010, 20:45

Mikael skrev:Kanske att det blir annorlunda med GmapTool istället för Mapsource, jag har inte provat att slå ihop 2 kartor med GmapTool och sedan skicka in dem i GPSens interna minne.


HUm ja kanske det. vart hittar man Gmaptool? så kan jag göra ett lite test.
To Be Old And Wise You Must First Be Young And Stupid!....
joakim@creutzer.eu

Renegade 1200 4-tec -11;420 Mil :D [Såld]
XRS 600-E-tec -12; 102 Mil [Såld]
Summit X 154" -13; I väntans tider
[- GPSmap62s - GPSmap278 -]

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4134
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav Mikael » 9 september 2010, 07:17

/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

J.creutzer
Expert
Expert
Inlägg: 99
Blev medlem: 29 januari 2010, 12:37
Ort: Säter, Dalarna, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav J.creutzer » 9 september 2010, 07:59

Hittade programet i går kväll och testade lite. jag vet inte om jag gjorde nå fel men det funkade inte iaf.... alla kartor kom med i gpsen men det gick inte att aktivera/avaktivera kartor som låg i samma img fil.
Senast redigerad av 1 J.creutzer, redigerad totalt 9 gånger.
To Be Old And Wise You Must First Be Young And Stupid!....
joakim@creutzer.eu

Renegade 1200 4-tec -11;420 Mil :D [Såld]
XRS 600-E-tec -12; 102 Mil [Såld]
Summit X 154" -13; I väntans tider
[- GPSmap62s - GPSmap278 -]

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4134
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav Mikael » 9 september 2010, 08:14

Då sket det sig med GMapTool också. Trist...

Månne om det går att skicka in firmware från en GPSMAP478 in i en GPSMAP278 och få 2 minnesbanker?
Skall se om jag kan få något svar på det.
PROVA INTE DET!!! Du kan få en tegelsten istället för en 278a...
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

J.creutzer
Expert
Expert
Inlägg: 99
Blev medlem: 29 januari 2010, 12:37
Ort: Säter, Dalarna, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav J.creutzer » 9 september 2010, 09:03

Mikael skrev:PROVA INTE DET!!! Du kan få en tegelsten istället för en 278a...


Hum oki... tegelstenar är tråkiga :mozilla_foot:
To Be Old And Wise You Must First Be Young And Stupid!....
joakim@creutzer.eu

Renegade 1200 4-tec -11;420 Mil :D [Såld]
XRS 600-E-tec -12; 102 Mil [Såld]
Summit X 154" -13; I väntans tider
[- GPSmap62s - GPSmap278 -]

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4134
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav Mikael » 10 september 2010, 20:06

Hittills inte bra:
278 Garmin ID 010-00569-00
478 Garmin ID 010-00543-00
Middle digit do represent hardware, and they are not identical.
if 278 had ID 010-00543-10, it would have been possible to use same firmware.
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

J.creutzer
Expert
Expert
Inlägg: 99
Blev medlem: 29 januari 2010, 12:37
Ort: Säter, Dalarna, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav J.creutzer » 12 september 2010, 11:12

Nehä... himla otur... då är det bara att använda två olika img filer.... eller köpa ett till minneskort, ett för skoterkartan och ett för CN.
To Be Old And Wise You Must First Be Young And Stupid!....
joakim@creutzer.eu

Renegade 1200 4-tec -11;420 Mil :D [Såld]
XRS 600-E-tec -12; 102 Mil [Såld]
Summit X 154" -13; I väntans tider
[- GPSmap62s - GPSmap278 -]

HMR
Kung
Kung
Inlägg: 202
Blev medlem: 2 januari 2009, 11:42
Ort: Österlen, Scania, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav HMR » 14 mars 2011, 21:11

Dags att slå hål på myten att det inte går att aktivera/deaktivera olika kartfamiljer separat om dom ligger tillsammans i 278:ans interna minne. Det visade sig nämligen fungera hur bra som helst.

Jag har gjort en img-fil med 1750 MB kartor från 5 olika kartfamiljer och tankat upp den till internminnet med Webupdater. Då ser kartmenyn ut så här:

Bild

Dvs jag måste aktivera/deaktivera hela filen. Jag kommer inte åt de separata kartorna.

Men sedan gör jag en mycket liten kartfil som består av ett enda litet kartsegment från var och en av de 5 kartfamiljerna. Denna tankar jag upp från Mapsource till det extra minneskortet i 278:an. Då ser plötsligt kartmenyn ut så här:

Bild

Och jag kan aktivera/deaktivera separata kartor efter behag. Dvs det som ligger på det externa minneskortet skapar "handtag" till de olika kartfamiljerna. Så enkelt var det! :)
HMR
Montana, GPSMAP 278, Nüvi 760, eTrex HCx, Nüvi 765, Street Pilot on Android

runte
Ledjägare
Ledjägare
Inlägg: 306
Blev medlem: 13 maj 2008, 09:16
Ort: Sävast

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav runte » 14 mars 2011, 21:53

Listigt!!!!!!!
Hur kom du på den enkla lösningen?
Garmin 45
Garmin Street Pilot 2.35 i Samsung Galaxy
Garmin GPSMAP 478
Yamaha Multipurpose

Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 4134
Blev medlem: 13 april 2006, 21:17
Ort: Kalix
Kontakt:

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav Mikael » 14 mars 2011, 21:55

NICE!!!

Som sagt, hur kom du in på den stigen? :shock:
/Mikael Nordlund - Kartmannen
Yamaha Apex X-TX MCX290 -11 -- 8850 km
Yamaha RX Warrior -04 -- 22140 km
GPSMAP 276Cx, NuviCam LMT-D * 2, VirbXE, BC30, Monterra, Montana650, Oregon450, Forerunner310XT, Forerunner405CX...

HMR
Kung
Kung
Inlägg: 202
Blev medlem: 2 januari 2009, 11:42
Ort: Österlen, Scania, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav HMR » 15 mars 2011, 06:20

Mikael skrev:NICE!!!

Som sagt, hur kom du in på den stigen? :shock:


Jo jag håller på att byta min oanvända 278 mot en likaledes oanvänd 478 mest av nyfikenhet. Då började jag experimentera för att hitta mest optimala sättet att utnyttja minnet. Det ena gav det andra och upptäckten var ett faktum.

Därmed är inte 478 "bättre" än 278. Dom får nog betraktas som likvärdiga.

En detalj som jag upptäckte för några år sedan: Man behöver inte "typa om" den förinstallerade kartan. Det räcker med att "typa om" de få segment som ligger på minneskortet så typas hela kartan om. Mycket praktiskt när man håller på och testar ut nya typ-filer.
HMR
Montana, GPSMAP 278, Nüvi 760, eTrex HCx, Nüvi 765, Street Pilot on Android

J.creutzer
Expert
Expert
Inlägg: 99
Blev medlem: 29 januari 2010, 12:37
Ort: Säter, Dalarna, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav J.creutzer » 15 mars 2011, 22:49

WOW!

Lät först för bra för att vara sant....

vart tvungen att testa å det funkade ju ;)

Tusen tack HMR!
To Be Old And Wise You Must First Be Young And Stupid!....
joakim@creutzer.eu

Renegade 1200 4-tec -11;420 Mil :D [Såld]
XRS 600-E-tec -12; 102 Mil [Såld]
Summit X 154" -13; I väntans tider
[- GPSmap62s - GPSmap278 -]

torjoh
Nybörjare
Nybörjare
Inlägg: 5
Blev medlem: 21 juli 2011, 08:46
Ort: Täby

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav torjoh » 21 juli 2011, 09:28

Hej, jag behöver hjälp av någon kunnig. Har kört fast när jag ska byta karta på min 278. Det här är förutsättningarna, Windows 7 Home Premium 32-bitar, MapSource 6.16.3, CNE NT 2012.1 omtypad med HMR Typ 2419. Jag kan inte köra Webbuppdater 2.5.1.0 med kommandotolken utan jag har använt Webbuppdater 2.4.0.0. Då går det att köra webbuppdater, jag skriver in följande sträng, c:\Garmin\WebUpdater>webupdater.exe c:\garmin\webupdater\gmapprom.img /autorun usb /unlock_check fid=2419 pid=1 /i. Då får jag följande felmeddelande, Du har ingen giltig upplåsningskod för de kartor som skickas till Garmin-enheten.
Vad gör jag för fel?
Tobbe

J.creutzer
Expert
Expert
Inlägg: 99
Blev medlem: 29 januari 2010, 12:37
Ort: Säter, Dalarna, Sweden

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav J.creutzer » 21 juli 2011, 10:30

Är Kartan är "upplåst" i MS för din GPS?

isåfall testa att ändra text strängen till:
c:\Garmin\WebUpdater>webupdater.exe c:\garmin\webupdater\gmapprom.img /autorun usb

skippa alltså det sista [/unlock_check fid=2419 pid=1 /i]

är [c:\garmin\webupdater\] rätt sökväg?
To Be Old And Wise You Must First Be Young And Stupid!....
joakim@creutzer.eu

Renegade 1200 4-tec -11;420 Mil :D [Såld]
XRS 600-E-tec -12; 102 Mil [Såld]
Summit X 154" -13; I väntans tider
[- GPSmap62s - GPSmap278 -]

torjoh
Nybörjare
Nybörjare
Inlägg: 5
Blev medlem: 21 juli 2011, 08:46
Ort: Täby

Re: Uppgradera/ändra interna kartan på GPSMAP 278

Inläggav torjoh » 21 juli 2011, 11:29

Hej igen, nu har jag kollat i MS, under Hantera kartprodukter så står det under fliken kartproduktinfo "status upplåst" för CNE 2012.1. Jag har gått in under fliken lås upp region, markerat CNE 2012.1 klickat på lägg till och skrivit in upplåsningskoden. Var det så du menade?
Tobbe


Återgå till "GPS frågor"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst

cron