Sida 1 av 1

Väderskydd Colorado 300?

Postat: 25 februari 2009, 22:35
av CMD
Tänkte montera fast en hållare på Lyyyn-xen för min Colorado 300! Och vad jag förstår så är extern strömmatning att föredra när de är kallt ute! (Vilket det oftast är när man åker skoter :) ) Min fråga är, hur man tätar runt kontakten för att hålla snön ute? Laddar ju via mini-usb, den sitter ju normalt under ett skyddande gummilock. Men hur blir de när man kör då? Är det mycket pudersnö så drar det upp rätt bra bakför rutan över mätare o allt där jag tänkte sätta fast hållaren! Sitter ju även ett uttag för extern antenn o de blir ju helt oskyddat, usb-kontakten har ju iaf laddkabeln instucken!

Nån som har några erfarenheter kring detta?

Re: Väderskydd Colorado 300?

Postat: 25 februari 2009, 22:48
av ô-Man
vad säger garmin om det, finns det kanske någon sladd som är väderskyddad?

Re: Väderskydd Colorado 300?

Postat: 26 februari 2009, 01:00
av CMD
Nja, vad man ser på bilderna så verkar det inte vara nå skydd på sladden! Bad en lokal återförsäljare ringa teknisk serevice o hans svar var typ att så länge du inte badar med locket borta så är det lungt! Men det känns lite så där måste jag säga! Funderar på om man kan tillverka nå skyddsliknande! Så man stoppar de värsta iaf! :?

Re: Väderskydd Colorado 300?

Postat: 27 februari 2009, 10:53
av eastbay
CMD skrev:Funderar på om man kan tillverka nå skyddsliknande! Så man stoppar de värsta iaf! :?
Det hade jag också funderat på men inte förverkligat än. Jag har kört på batteri men skulle vilja slippa det. Visseligen är det bara en dag jag varit tvungen att byta batterier. Annars så har jag klarat mig en och ibland två dagar men då har det bara rört sig om en 10-15mil/dag.

Re: Väderskydd Colorado 300?

Postat: 27 februari 2009, 21:55
av ô-Man
Det är väl samma laddning på typ Zumo och dessa är ju framtagna för att sitta på styret på motorcyklar.
Det regnar ju ibland på sommaren åxå, och det verkar ju funka.

Re: Väderskydd Colorado 300?

Postat: 31 januari 2010, 18:44
av Jackis
I fredags monterade jag en Oregon 300 på ett Ram fäste bredvid hastighetsmätaren (bakom vindrutan), med 12 V anslutning till Usb-uttaget. I lördags var vi ute på ledjakt, på en sträcka var det ospårat med 2-3 dm kallsnö. Det yrde upp och bakom vindrutan, på gps:en så jag fick skrapa bort snö från kartan flera gånger. Men peppar peppar så funkar den fortfarande. Lite ska den väl tåla om den ska kallas vattentät :wink:

Sv: Väderskydd Colorado 300?

Postat: 24 oktober 2012, 10:24
av axis
Bumpar en gammal tråd för att fråga hur det gick. Tillverkade någon av er något skydd till coloradon? Gick det bra utan? Ska montera min på ttx:en som är på väg hem och tar gärna emot tips om väder/snöskydd.