Sökningen fann 5 träffar

av matkad
20 februari 2010, 11:45
Kategori: Leder, kartor å sånt
Tråd: Sorsele till Arvidsjaur
Svar: 0
Visningar: 2099

Sorsele till Arvidsjaur

Är på väg att åka en tripp runt fjällen. Avslutar trippen med en sträcka mellan Sorsele och Arvidsjaur. Har någon kört sträckan denna vinter?
av matkad
16 mars 2009, 19:25
Kategori: Skoterresor
Tråd: 960 km Luleå-Gällivare-Saltoluokta-Jokkmokk-Luleå
Svar: 1
Visningar: 5195

960 km Luleå-Gällivare-Saltoluokta-Jokkmokk-Luleå

Jag och min gode vän startade torsdagmorgon den 12/3 från Luleå. Vi åkte efter luleå älv upp till Sävast och sedan kortaste väg till Råneå/ Malmens led. Skicket på leden från Sävast till Råneå var en trea. Därefter åkte vi Malmens led upp till Gällivare utan några som helst problem förutom de sista kilometrarna in mot Gällivare. Helhetsbetyget på Malmen är en fyra.

Fredag morgon ställde vi in slutmålet Saltoluokta på GPS:arna. Första delen av leden, ner till Allajåkka/Allavaara får betyg tre. Efter Allavaara så var leden mycket dålig, betyg 1, hela vägen ner till Kungsleden. Där kunde vi sträcka ut på mattorna någorlunda och väl på Stora Lule så blev kilometrarna förintade. Sista biten får betyg fyra.
Saltoluokta fjällstation levererade en sublim måltid, som vanligt.

Lördag morgon började med att tanka skotrarna i Vietas. Vi vände sedan tillbaka och åkte över Saltoluokta med Årrenjarka som delmål och Jokkmokk som slutmål. Inledningsvis så var leden på fjället rena rama studsmattan främst på grund av snöbrist. Det blev dock bättre och bättre, helhets betyg tre. Efter Sitojaure så blev leden riktig bra hela vägen ner till Årrenjarka och kilometrarna rann undan i rask takt. Betyg fem. En snabb lunch, pyttipanna med dubbla ägg som serverades av trevlig personal, efterföljdes av dagens slutsträcka ner till Jokkmokk. Lederna närmast runt ikring Årrenjarka håller hög klass men när man sedan kommer ut på sjöarna blir det ingen lek. Snödrev har gjort det mycket tufft att hålla lite högre marschhastighet (nu kör jag dock en Venture av 99 års modell vilket kan göra sitt till). Betyget på leden ner till Latunjaure får en tvåa men sedan händer det saker. Skicket på lederna därefter in till Jokkmokk är mycket goda och får betyg fem. Melodifestivalskvällen tillbringade vi på Hotell Jokkmokk tillsammans med några utflyttade Jokkmokksdamer och ett par som var på turistbesök. Mycket trevlig kväll.

Sista dagen på årets skotersafari gick från Jokkmokk över Kåbdalis och med delmål Harads. Leden från Jokkmokk till Kåbdalis var i mycket gott skick, betyg fyra. Men åk INTE efter skoterledskartans sträckning över Tjålmejaure, ist a dead end! Följ vägen och kraftledningen. Lunch i Kåbdalis skidbacke, dagens tacokyckling, kanongod. Därefter startade vi vår tripp mot Harads och fick åka den bästa ledsträckningen under hela vår resa. En led som var enormt bra preparerad, som var enormt rolig att köra och som bjöd in till ett jättefint skogslandskap. Så här långt är betyget sex. Betyget gäller hela vägen ner till Holmträsket/ Harrobäcken därefter startar en smal upp/och ner led som leder.... ja till ingenting faktiskt. När vi tillslut når Kierisjaure så tar uppdragna/spårade leder slut. Föret är inte speciellt Venture vänligt varför vi tvingas vända. Betyg ett.
Väl åter vid Harrobäcken så åker vi längs vägen ner mot Harads. Betygsätter inte den delen. Det gick bra och många fler hade åkt långa sträckor längs vägens plogkanter.

Sedan åkte vi längs luleåälven till luleå utan några som helst problem. Tyvärr är det dåliga markeringar och skyltningar av lederna genom Boden vilket förmodligen gör att många åker fel.

Sedan var skotersafarin 2009 avklarad. Den bästa hittills ur flera aspekter. Lärorik GPS navigering, Saltoluokta fjällstation är en underbar plats, intervjua lokala skoteråkare är klokt, ovan molnen är himlen alltid blå (underbart väder på kalfjället).

Mats
av matkad
6 mars 2009, 20:31
Kategori: Leder, kartor å sånt
Tråd: Ledstatus Saltuloukta Jokkmokk
Svar: 0
Visningar: 998

Ledstatus Saltuloukta Jokkmokk

Undrar om någon har kört sträckan mellan Saltuloukta och Jokkmokk i närtid. Hur är statusen på leden? Är den framkommlig?
av matkad
6 mars 2009, 20:26
Kategori: Leder, kartor å sånt
Tråd: Ledstatus Gällivare Saltuloukta
Svar: 0
Visningar: 900

Ledstatus Gällivare Saltuloukta

Startar i veckan en skotertripp runt norrbotten och lappland. Undrar om ledstatusen mellan Gällivare och Saltuloukta, är den farbar? Har någon nyligen kört sträckan?
av matkad
11 februari 2009, 10:45
Kategori: Leder, kartor å sånt
Tråd: Ledstatus Malmens Väg, Saltaloukta, Kvikkjokk, Jokkmokk
Svar: 1
Visningar: 1780

Ledstatus Malmens Väg, Saltaloukta, Kvikkjokk, Jokkmokk

Hej, Planerar en tripp över följande landmärken:
Luleå till Dundret, Malmens Väg.
Dundret till Saltoluokta.
Saltoluokta till Jokkmokk
Jokkmokk till Luleå.

Nu undrar jag om det finns någon som har lite rapporter om hur läget är på lederna mellan dessa platser?

Vänligen Mats